onsdag 27 februari 2008

Model house ringde...

Jag fick nyss ett samtal från Model house Stockholm som berättade att jag och en vän kunde få komma ditt och bli stylade och fotograferade (gratis) någon dag när det passade oss. Det var vår kära kvinnliga huvudrolls innehavare i Ja, må han leva, Gabriella som hade tipsat dem om mig. Jag blev helt paff och visste knappt vad jag skulle säga när de ringde och förklarade läget. Hur gick det här till egentligen? Så nu den 12 mars ska jag och mamma ditt och vara fotomodeller för en dag. Coolt! Jag undrar vad haken är?! Det verkar vara för bra för att vara sant. Jag som knappt fastnar på bild.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Å fan vad roligt..... Min brorsa och hans fästmö är fotografer så jag och dom skall snart fota mig i deras studio. Ska också bli så himla kul. Kan garantera att det kommer att bli skitfina bilder på dig och din mamma. Vad roligt för dig.
Du får lägga upp bilder här sen. :)

Anonym sa...

Modelhouse är ockrare och lurendrejare som lurar pengar av småtjejer med drömmar. De säger heller aldrig att bilderna kostar pengar om man vill behålla dom eller att domk skickar kravbrev om man inte kommer på denna "gratisfotografering" Varning för modelhouse!

Anonym sa...

du blir lurad det är inte alls gratis, 500 kr per bild ! HYCKLERI hemskt bemötande

Anonym sa...

Det är inte gratis. Det kommer nog kosta dig runt 400 - 500 / bild. Ett tips:

Registrera dig på modellbilder.se och där kan du träffa fotografer som gärna kan ställa upp på TFP fotning. Det innebär att du får bilder gratis och att fotografen får bilder gratis. dvs man hjälper varandra.


Sen måste jag nog tilläga att om du vänder tdig till ett företag som Modelhouse, Modellab, The studio o Studioworld, så brukar fotograferna ha rätt koll på att ta bra modellbilder. Dock får du köpa dem oredigerade. på modellbilder.se så kan du komma överens med fotografer om ev redigering o så.

Mvh
Thomas Tjäder
www.darkfashion.se

Anonym sa...

Jag var där för en vecka sedan. det ni vunnit är en gratis makeover värd 500kr. Bilderna får ni själva betala för, oredigerade och inbrända på cd-skiva. Deras prislista ser ut ungefär såhär; 1 bild 500:-
5 bilder för 1000:- 10 bilder för 2000:- (tror jag det är) och för tretusen spänn får man hundra bilder. Så vill du ha lite bilder för pengarna så måste du ju köpa hundra st för 3000, men då får du o din mamma dela på kostnaden så ni betalar 1500 var. Det är uttänkt som fan men jag och min tjejkompis tyckte det var värt det, vi hade sjukt kul! :)
hoppas det går bra för er.
Mvh Linn

Anonym sa...

helt seriöst ni som pratar för mycket borde nog veta vad alla dessa företag vill ha..modelhouse är en kedja med ett bra rykte där proffesionella fotografer o makeup artister jobbar,det kostar självklart..jag har varit och tagit mina bilder där om och om igen ..väldigt proffsigt och trevlig personal och vägledning..

Anonym sa...

modelhouse är nog sveriges mest trendigast när det gäller deras huvudsakliga uppgift inom foto, make up osv. jag kan verkligen rekomendera dom :)

Anonym sa...

lurendrejare och ockrare är det sista dom är..jag har varit och tagit mina bilder där. kommer lätt att återvända ;)

Anonym sa...

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4829320&autoplayid=4830612&autoplay=true

Anonym sa...

jag har jobbat på modelhouse innan, och som alla andra säger så lurar dom folk, detta är inte alls gratis, bilderna kostar pengar, och sen så kommer du att få hem en räkning på 1550 kr (även om den personen som ringde sa att det var "gratis") Ville bara säga det!

Sara :) sa...

Jag har varit på modell house och jag blev riktigt nöjd, dem jobbar verkligen professionellt och ska definitivt gå dit igen :)

Hannis sa...

googlade modelhouse för att jag var där i veckan och ville kika på deras hemsida.. kom in här då också :) jag är jättenöjd med bilderna, sminket och allt, köpte allt. 3000 kostade det men fick 120 bilder som är så bra. jag som aldrig fastnar på bild! bästa bemötandet fick jag också! Kan rekommendera Modelhouse till alla :)

Anonym sa...

Man kan ju undra varför modelhouse hemsida blivit nedstängd... Verkar ju inte så lovande.

mamma sa...

Fy fan ,lura folk.Jag blev också dit lurad.allt skulle vara gratis.när jag vägrade att betala 1500:- för 5 bilder, blev det liv.har anmält model house till arn och ringt upp PLUS.Det ska bli känt både högt och lågt.

Anonym sa...

Hela konceptet suger bajs! Jeanette som äger företaget lurar unga tjejer på pengar! Hon hotar säljarna att få sparken och har ingen medkänsla! Hon betalar ut svarta löner! Hennes anställda får slava från 10 till 20. Sminket är gammalt och penslarna används på samma personer! Väntetiden är 2-3 timmar dem kan boka in 10 grupper på en timma! Om ni vill ha proffsiga bilder varför inte gå till en riktig studio där dom lägger längre tid på er? Varför gå till något rullande band företag som bara vill ha kunder snabbt in och snabbt ut igen! Och få bilderna på en skiva det kostar ju 1 kr för dom!

Dom tvingar dessutom folk att skriva ner minst 20 st namn, som dem därefter ringer och erbjuder "gratis" sminkning och fotografering!

Jävla idiot hon son äger stället!!!

Mickan sa...

Jag var där i Stockholm, i sep 2009 och hon som fotograferade var jättetrevlig men inte sminkösen! Hon var den otrevligaste jävla f**ta jag nånsin mött! Hårdhänt o inte minsta försiktig runt ögonen. Usch! Inget ställe jag ägnat ens en tanke åt sen dess!