lördag 28 juni 2008

Vindsstädning = cash!

Att städa vindsutrymmet alternativt källarförrådet är det nödvändiga ont som man oftast skjuter upp in i det sista och jag tror detta gäller de flesta. Det är ju en sak att städa, minnas, bli nostalgisk och göra det snygg men det är en annan sak att ta hand om skiten som man inser att man måste slänga eller sälja på Blocket. Vi (jag, sambon och Nisse) har sedan länge insett att våra förråd snart kommer att explodera om vi stoppar in mera grejer utan att ta ut nått och därför kom mormor och morfar "gårdsloppis på landet" som en räddning i precis rätt ögonblick. Med andra ord: Vi rensar och någon annan tar han om skiten. Så i onsdags gjorde vi slag i saken och begav oss upp på vinden med en bunt svarta sopsäckar i högst hugg samt lite jädraranamma i fingrarna och efter ungefär 30 min såg vårat tidigare överfulla och oorganiserad vindsförråd riktigt vettigt ut och vi dunkade stolt oss själv över bröstet:

Det vi blundade rätt hårt för var att det fanns en anledning till all denna nyfunna plats. Utanför det nu luftiga förrådet såg det numera dock inte riktigt lika luftigt och bra ut om jag ska vara ärlig:

Efter en dryg timme hade vi dock fått ihop 2 sopsäckar med saker som skulle slängas och även plockat ut en drös med prylar att sälja på loppisen utan att ställa in en massa saker igen. Det bästa av allt är att förrådet nu går att ta sig in i utan yxa och dynamit och vi tjänade hela 710:- på det vi fick sålt. 710:- är mycket pengar för något man annars skulle ha kastat. Ibland är man lite mer stolt över sig själv än annars.

Inga kommentarer: